MENS IN DE DOKTER

claire

Claire Loots

Claire promoveerde voor haar co-schappen en dacht altijd dat ze een academische carrière ambieerde. Tijdens haar co-schappen kwam ze erachter dat haar beeld van de toekomst was gebaseerd op een ‘plaatje’ van hoe het zou moeten zijn. Ze was in de ‘trein van bereiken’ was gestapt met tot gevolg dat ze een belangrijk deel van zichzelf had verloren, en ze zag dat ze niet de enige was. Graag wil zij hier een tegenwicht aan geven door mensen te begeleiden om meer van zichzelf mee te nemen in hun arts-zijn om zo echt tot je recht te komen als mens en als arts.

Claire is huisarts. Zij is moeder van Pom, Fess en Bobbie en woont met Michiel en de meisjes in Amsterdam. Ze houdt van spontaniteit, avontuur, vriendschappen en uitdagingen.

claire

Heleen Esser

Na haar master Sociologie aan de UvA, was Heleen zoekende naar wat zij écht wilde. Na wat omzwervingen hakte ze de knoop door om voor het coach- en trainersvak te gaan. Zij deed hiervoor ervaring op bij een mooi trainingsbureau in de Belgische Ardennen.

Heleen maakt je graag bewust van jouw talenten en eigen-wijsheid, zodat je dit in je leven kunt benutten! Ze stelt de juiste vragen en houdt je een spiegel voor wanneer dat nodig is. Heleen wordt er blij van als ze mensen in beweging krijgt. Ze heeft haar eigen Buro Open Deur en doet veel losse projecten.

Heleen houdt van afwisseling; gelukkig is geen dag in haar leven hetzelfde. Ze woont samen met haar dochters Guusje en Kiek én vriend Wouter in Amsterdam West. Iedere week maakt ze tijd voor sporten: het liefst lekker buiten. Hockey, hardlopen en zeilen zijn haar favoriet.

Tijmen Hommes

Tijmen was in opleiding tot medisch specialist maar gooide halverwege het roer om en stopte met de opleiding. Hij kwam erachter dat werken in het ziekenhuis hem niet gelukkig maakte. Vervolgens werkte hij als zorgconsultant om zich in te zetten voor modernere en efficiëntere zorg. Gedurende zijn advieswerkzaamheden gaf Tijmen workshops over digitalisering in de zorg en deed hij ervaring op met coaching.
Momenteel werkt hij parttime als arts in de verslavingszorg en begeleidt daarnaast mensen met loopbaanvragen. Vanuit zijn eigen ervaring begrijpt hij als geen ander hoe het is om te twijfelen over het vak en hoe moeilijk het soms kan zijn bepaalde beslissingen te nemen.
Tijmen woont samen met zijn vriendin in Amsterdam, drumt in een band en weet alles over longevity (lang en gezond leven)!

Onze trainers

We werken samen met een poule van goede trainers en coaches. Dit zijn zowel artsen als niet-artsen. Op onze programma’s, proberen we altijd een combinatie van een arts en niet-arts in te zetten.