MENS IN DE DOKTER

Claire Loots

Claire promoveerde voor haar co-schappen en dacht altijd dat ze een academische carrière ambieerde. Tijdens haar co-schappen kwam ze erachter dat haar beeld van de toekomst was gebaseerd op een ‘plaatje’ van hoe het zou moeten zijn. Ze was in de ‘trein van bereiken’ was gestapt met tot gevolg dat ze een belangrijk deel van zichzelf had verloren, en ze zag dat ze niet de enige was. Graag wil zij hier een tegenwicht aan geven door mensen te begeleiden om meer van zichzelf mee te nemen in hun arts-zijn om zo echt tot je recht te komen als mens en als arts.

Ze houdt van avontuur: van wandelen door de bergen maar ook de visites in het huisartsenvak. Het niet-weten waar je terecht komt, maakt voor haar iets tot een avontuur. Ze is scherp en komt snel tot de kern.

Claire is huisarts. Ze is ze moeder van Pom, Fess en Bobbie en woont ze met Michiel en de meisjes in Driebergen. Ze houdt van spontaniteit, vriendschappen en uitdagingen.

Heleen Esser

Als Socioloog heeft Heleen een enorme nieuwsgierigheid naar het gedrag van mensen: waarom doen mensen wat ze doen? Vanuit die nieuwsgierigheid koos zij na wat omzwervingen voor het trainersvak. Vooral in de medische wereld ziet ze vaak dat keuzes op extrinsieke redenen worden gebaseerd. Terwijl het om dit vak vol te kunnen houden, juist zo belangrijk is om intrinsiek te kiezen. Hoe je dat doet? Tja, daarom bestaat Geneeskeuze!

Heleen maakt je graag bewust van jouw talenten en eigen-wijsheid, zodat je dit in je leven kunt benutten! Ze stelt de juiste vragen en houdt je een spiegel voor wanneer dat nodig is. Heleen wordt er blij van als ze mensen in beweging krijgt. Naast Geneeskeuze heeft Heleen samen met Claire Leading Doctors opgericht: want de juiste keuze maken is één, vervolgens the lead houden over je (werkende) leven als arts is een tweede.

Heleen houdt van afwisseling; gelukkig is geen dag in haar leven hetzelfde. Ze woont samen met haar dochters Guusje en Kiek én vriend Wouter in Driebergen. Iedere week maakt ze tijd voor sporten: het liefst lekker buiten. Hockey, hardlopen en zeilen zijn haar favoriet.

Renée van der Klift

“Wil ik hier wel bij horen” was een belangrijke vraag die Renée zich stelde tijdens haar coschappen. Dokters waren niet altijd aardig, kwamen gehaast over en sloegen de lunch vaak over. Maar waarom? Wat maakt dat we dit gedrag bijna normaal gaan vinden en het soms zelf overnemen? Gedurende het werken als arts-assistent bij de kindergeneeskunde is Renée bewust een andere weg ingeslagen om bij zichzelf te blijven in de waan van de dag. Dat doet ze door bewust rustmomenten in te bouwen, wél even naar de wc gaan of wél die kop koffie te halen.

Graag wil Renée (jonge) dokters helpen om met plezier te (blijven) werken, eigen waarden hoog te houden en energie uit hun werk te halen. Ze helpt jou bij het concretiseren van jouw doelen, kern- eigenschappen en waarden scherp te krijgen om zo je eigen koers te varen.

Renée werkt als arts-assistent in het Whilhelmina Kinderziekenhuis. Daarnaast vindt Renée het heerlijk om te zingen, verschillende accentjes na te doen en lekker te wandelen in de natuur.

Maartje Stutvoet

Eind van haar bachelor geneeskunde wist Maartje het heel zeker: nee, zij zou geen arts worden. Het was een schrikbeeld: dagen achtereen in een polikamer patiënten zien om met medicijnen te proberen te lijmen wat leefstijl kapot had gemaakt. En dan nu, vijf jaar later werkt ze als arts-assistent kindergeneeskunde in het St. Antoniusziekenhuis en is ze op zoek naar een PhD plek, iets waarvan ze tot een half jaar geleden nog zei dat niet te willen.

Maartje vindt steeds beter uit waar ze echt warm voor loopt en probeert daarop haar keuzes te baseren, geen rigide langetermijnplanning aan te houden, maar haar energie te steken in de dingen die haar nu energie geven. Klinkt misschien logisch maar is niet altijd even makkelijk, work in progress! Graag gaat ze met jou in gesprek om ook jou meer inzicht te geven in je drijfveren en kwaliteiten om zo handvatten krijgen om keuzes op de baseren.

Naast haar werk in het ziekenhuis, vindt Maartje het heerlijk om in beweging te zijn; hardlopen, hockey, wielrennen of yoga, zo lang die hartslag maar omhoog gaat!

 

 

Sanderijn van Slobbe

Sanderijn is een sport- en prestatiepsychologe die parallellen probeert te trekken tussen de topsportwereld en andere gebieden in het leven. Een parallel die erg makkelijk te trekken is, is die tussen topsporters en artsen. Net als topsporters, moeten artsen presteren onder hoge druk, is het van belang dat artsen hun emoties weten te reguleren, en is het belangrijk voor artsen om intrinsiek gemotiveerd te zijn om iedere dag weer aan de slag te gaan, plezier te ervaren en alles eruit te halen wat erin zit.

Sanderijn probeert door middel van deze sportpsychologische kennis samen met jou erachter te komen waar jij nou echt intrinsiek gemotiveerd voor bent, wat jouw doelen zijn en hoe je een begin kan maken om deze doelen te gaan bereiken. Ze krijgt er energie van om jou door middel van opdrachten en gesprekken te kunnen helpen bij het verkrijgen van nieuwe inzichten waar jij weer mee verder kan.

Sanderijn woont en werkt in Amsterdam. Naast het geven van workshops en trainingen, krijgt ze veel energie van het buitenleven opzoeken om te gaan zeilen, windsurfen, hockeyen en tennissen.

Onze trainers

We werken samen met een poule van goede trainers en coaches. Dit zijn zowel artsen als niet-artsen. Op onze programma’s, proberen we altijd een combinatie van een arts en niet-arts in te zetten.