Welk mens wil je eigenlijk worden?

Je bent meer dan alleen ‘de dokter’!

 

In het Alrijne Ziekenhuis in Leiderdorp vragen wij onze coassistenten ook graag welk mens zij eigenlijk willen worden.

Elke week organiseren wij voor al onze coassistenten de co-lunch. Een vast onderwijsmoment – met gratis lunch – waar door verschillende gastsprekers diverse medisch inhoudelijke of medisch ethische onderwerpen worden uitgelicht.

                


Welke diagnose stel jij bij jezelf?

Ongeveer vier keer per jaar stellen wij onze coassistenten echter geen vragen als ‘wat zou de diagnose kunnen zijn’, of ‘weet je al of dit specialisme iets voor jou is’? Middels de workshops van Geneeskeuze vragen wij ze dan liever eens: ‘welk mens wil jij eigenlijk worden’?

Tijdens deze drukbezochte bijeenkomsten wordt er heel wat afgepraat, gelachen en nagedacht. Via evaluatieformulieren laten coassistenten hun waardering voor dit initiatief blijken.  Veel coassistenten vinden het waardevol om eens stil te (mogen) staan bij de vraag “waarom doe ik eigenlijk wat ik doe”?

Voor sommigen is het een opstapje om zich in te schrijven bij een van de trainingssessies van Geneeskeuze. Voor anderen is het een interessante toevoeging aan het wekelijkse onderwijs voor coassistenten binnen ons ziekenhuis. En alleen daarom verheugen we ons nu alweer op de volgende bijeenkomst!

Met vriendelijke groet,

Mw. Mirjam van der Henst
Coördinator medische opleidingen

 

 

 

 

0 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*