MENS IN DE DOKTER

Leiderschap

De toekomst vraagt om artsen die medisch en persoonlijk leiderschap tonen.

De federatie van medisch specialisten beschrijft in het visiedocument 2025 de drie rollen van de medisch specialist van de toekomst: coach en adviseur, innovator en klinisch leider, bevlogen professional. Daarvoor zijn artsen nodig die handelen met een koel hoofd en een warm hart. Daarnaast tonen zij medisch leiderschap en hebben zij aandacht voor hun eigen bevlogenheid en die van collega’s.

Dit zijn prachtige woorden, maar hoe ziet dit er in de dagelijkse praktijk, concreet uit?

Persoonlijk leiderschap

Artsen die goed in hun vel zitten leveren betere patiëntenzorg. Wat heb jíj nodig om goed in je vel te blijven zitten? en hoe doe je dat in een vak waarin er veel van je gevraagd wordt op meerdere fronten?

Doormiddel van zowel beproefde (o.a. DiSC) als onconventionele werkvormen en modellen, zetten we de ‘mens in de dokter’ weer centraal. We behandelen thema’s zoals persoonlijke effectiviteit, vitaliteit, werken met energie en duurzame inzetbaarheid. Uitgangspunt is daarbij dat we eigenschappen, kwaliteiten en dromen opschudden zodat ze weer beter ingezet kunnen worden in het dagelijks leven.

Kosten: trainingen en workshop over persoonlijk leiderschap zijn altijd op maat gemaakt en afgestemd op de behoeften. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Medisch Leiderschap 

Medisch leiderschap is het meest krachtig als het zijn oorsprong vindt in intrinsieke motivatie, talenten en drijfveren. Dit vereist inzicht in zowel ‘de mens in de dokter’ als de context waarin je opereert. In deze trainingen ondersteunen we deelnemers om een concrete vertaling te maken van persoonlijk leiderschap naar de praktijk op de werkvloer. Hiervoor zetten we beproefde (o.a. Situationeel Leiderschap) als onconventionele werkvormen en modellen in.

Kosten: trainingen en workshops over medisch leiderschap zijn altijd op maat gemaakt en afgestemd op de behoeften. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

 

We geven trainingen (een of meerdere dagdelen), workshops en Discipline Overstijgend Onderwijs in o.a. het OLVG (Amsterdam), het AMC etc.